Overige nieuwsberichten - asv De Dijk

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Overige nieuwsberichten

Overige nieuwsberichten

Bestuurder Loek Wisman ziet eventueel degradatie naar Hoofdklasse niet somber in  
Bouwen aan De Dijk
AMSTERDAM. Zover Loek Wisman weet, zullen de meeste spelers in het nieuwe seizoen De Dijk trouw blijven. Met verschillende voetballers zijn reeds gesprekken gevoerd en het gros heeft aangegeven ook volgend voetbaljaar in het shirt van de club uit Amsterdam-Noord te willen uitkomen. ,,Maar je weet het nooit. Het seizoen is nog niet voorbij, we hebben nog wat wedstrijden te gaan, je moet altijd maar afwachten”, zegt Wisman. ,,Feit is dat het technisch duo, Kees Oostermeijer en Viggo Waas, in ieder geval hun contracten hebben verlengd zodat zij verder kunnen bouwen aan de ploeg.”
Maar Wisman zegt ook al met nieuwe mensen te hebben gesproken die de selectie eventueel van vers bloed kunnen voorzien. Wie het zijn houdt hij voor zich. ,,Of je in de Derde Divisie of Hoofdklasse speelt, we zullen toch verder moeten. Maar met het trainersduo Kees en Viggo zijn we blij dat zij verder gaan. Wij hebben vertrouwen dat zij de ploeg weer op de rails krijgen.” 
Wisman is na het vertrek van hoofdsponsor Heino Braspenning dé man die achter het voetbalbeleid staat van ASV de Dijk. Het bestuurslid technische zaken heeft vorig jaar, na de leegloop van de spelersselectie en technische staf, ervoor gezorgd dat de club weer een representatief elftal op de been kon brengen. Hij haalde het technisch duo, Kees Oostermeijer en Viggo Waas, naar sportpark Schellingwoude. Daarbij calculeerde hij reeds in dat De Dijk ergens onder in van de Derde Divisie zou meedoen.
,,Maar wat wil je ook, we moesten weer op nul beginnen”, laat Wisman weten. ,,Er was geen budget en we zetten in op een jonge en talentvolle selectie. Van de groep van vorig seizoen was alleen Damien Menzo overgebleven. We begonnen met vijftig nieuwe jongens van wie uiteindelijk 35 voor de eerste elftal-selectie zijn overgebleven. Zo zijn wij van start gegaan in de Derde Divisie, zonder enige verwachting. Dat we nu onderin bungelen, is mij dan ook niet vreemd. Toch ben ik wel van mening dat wij meer punten nu hadden moeten hebben, wel zeker tien. We hebben duels verloren die we eigenlijk hadden moeten winnen. Dan zie je dat de selectie het niveau wel aankan, maar ervaring en gogme mist. Met uitzondering van de laatste wedstrijd die met 7-0 werd verloren van ASWH, zijn we nergens weggespeeld.”
Wisman, die in het verleden voor Rood-Wit A voetbalde (samen met ASV Schellingwoude gefuseerd en verder als De Dijk, red.)  is met de andere bestuursleden in de weer om de club weer aanzien te geven. Investeren in de jeugd is het toverwoord. Tegelijkertijd zijn ze druk doende om sponsors aan De Dijk te binden. Wisman wil niet het model waarbij de vereniging met één grote sponsor in zee gaat. ,,Nee, dan ben je als club te kwetsbaar. We willen het liefst meerdere sponsors aantrekken die samen wat kunnen betekenen, voor de jeugd en voor het eerste elftal. Het is de bedoeling dat deze sponsors in een businessmodel worden ondergebracht.  We denken binnen De Dijk aan een groepje van vier man die hiervoor de kar moet trekken en het bedrijfsleven in Noord gaat benaderen. Dat groepje kunnen we uitbreiden.”
In de periode dat Heino Braspenning dé sponsor was van de club, was Wisman coördinator bij de jeugd van De Dijk. Hij heeft niettemin de teloorgang van het eerste elftal meegemaakt. ,,Wist je dat Raily Ignacio bijna voor ons had gespeeld? Heino was met hem bezig weg te halen bij Kozakken Boys, vlak voordat hij overstapte naar AFC. We hadden toen hier Jochem Twisker als hoofdtrainer en die kent hem nog van Spakenburg. Die periode is voorbij. Desondanks blijven we realistisch en gaan verder bouwen aan De Dijk.”

ARTIKEL VERSCHENEN IN DE TELEGRAAF
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!