Jongste jeugd - asv De Dijk

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Jongste jeugd

Jongste jeugd

Voetbal voor de jongste jeugd onder 7

Seizoen 2023/2024 kinderen met geboorte jaar 2017 - 2018

De jongste jeugd (tot en met 7 jaar) krijgt volop aandacht bij asv De Dijk. Speciaal voor deze doelgroep bieden we drie verschillende voetbalactiviteiten aan. Hiermee proberen we zo goed mogelijk in te spelen op de uiteenlopende fasen die kinderen zowel fysiek als mentaal in hun ontwikkeling doormaken. Belangrijk hierbij is dat leeftijd niet meteen richtinggevend is. Wij moedigen ouders en kinderen aan om vooral zelf te kiezen voor de activiteit die het beste aansluit bij hun voorkeuren. Voor meisjes geldt dat zij 1 jaar lager mogen spelen dus meisjes uit 2016 mogen bij de jongste jeugd van asv De Dijk meedoen. Spelplezier staat voorop!

Instuiftraining

Instuiftraining

 

Voor wie

Jongens en meisjes die kennis willen maken met voetbal.

Leeftijdsindicatie

Vanaf 4,5 jaar

Wat

De spelletjes en oefenvormen zijn afgestemd op het niveau van de kinderen en hebben tot doel hen spelenderwijs kennis te laten maken met voetbal. De instuiftraining duurt een klein uur.

Wanneer

Op de zondagochtend om 10.00 uur. De eerste speeldag is zondag 10 september.

Kosten

De eerste 2 trainingen zijn gratis. Daarna is de bijdrage na inschrijving € 100,-- per seizoen. In-/uitstappen is laagdrempelig. Er wordt bij inschrijving € 40,-- betaald en de overige maanden gaan per factuur van € 15,-- over 3 maanden. Bij gebruik van een stadspas wordt het hele seizoen geïnd.

Organisatie & Communicatie

Trainingen worden begeleid door enthousiaste ouders/teambegeleiders.


De Dijk Champions League

De Champions League is een intern toernooi van asv De Dijk. De wedstrijdjes worden dus alleen op asv De Dijk gespeeld. Er wordt 3 tegen 3 of 4 tegen 4 gespeeld zonder keeper, met doeltjes van 3 x 1 meter. Elke wedstrijddag is er 1 wedstrijd van 2*20 minuten.

Dit interne toernooi loopt gelijk met de fases van de KNVB competities, van september tot mei/juni en wordt dan meestal afgesloten met het Pannenkoekentoernooi met ook veel nieuwe kinderen voor het aankomende jaar. De regels zijn gelijk aan de Mini League (zie hieronder).

De Dijk Champions League (CL)

Voor wie

Jongens en meisjes die het leuk vinden om partijtje te spelen en dit ook al een beetje kunnen.

Leeftijdsindicatie

5 & 6 jarigen

Wat

Wedstrijdjes (3x3 of 4x4) onder elkaar op asv De Dijk. Teams dragen de namen en de ‘echte’ shirts (verzorgt door asv De Dijk) van verschillende topclubs. Bij de teamindeling wordt getracht om gelijkwaardige teams te maken.

Training: Voorafgaand aan de wedstijdjes is er ruimte en tijd om een aantal trainingsoefeningen/warming-up te doen.

Wanneer

Zondagochtend. De eerste speeldag is zondag 10 september. Op woensdagmiddag om 16.00 uur is er de mogelijkheid om te trainen samen met de Mini-League.

Kosten

De Champions League heeft 4 rondes per jaar gelijk aan de 4 seizoens-fases van het KNVB seizoen (zie onderaan). Na een ronde worden teams opnieuw ingedeeld. Deelname kost € 150,-- per seizoen.

Organisatie & communicatie

Van ouders wordt verwacht dat ze optreden als spelbegeleider, verzorger, waterdrager, etc.


Mini League

De Mini League is een aparte opgezette competitie tussen diverse clubs uit Amsterdam-Noord en omgeving, zoals de Zaanstreek, Landsmeer, maar ook regio Waterland (tot Marken). De wedstrijdjes zijn dus net als de KNVB competities thuis en uit. Er wordt 4 tegen 4 gespeeld zonder keeper, met doeltjes van 3 x 1 meter.
De competitie wordt al zeker 28 jaar georganiseerd door Mary Soetebier en het programma wordt per week opgesteld. Gekeken wordt om zoveel mogelijk gelijkwaardige wedstrijdjes samen te stellen aan de hand van de uitslagen die doorgegeven zijn. Deze competitie loopt gelijk met de KNVB competities, van september tot mei en wordt dan meestal afgesloten met het asv De Dijk Mary Soetebier Mini-toernooi.

Mini League (ML)

 

Voor wie

Kinderen die het leuk vinden om tegen teams van andere clubs in de buurt te spelen en/of toe zijn aan een nieuwe uitdaging na de CL of instuiftraining.

Leeftijdsindicatie

6 & 7 jarigen

Wat

Er is sprake van vaste teams gevormd van 6/7 spelers die wekelijks tegen een club uit Noord of Waterland spelen (4x4) afwisselend uit en thuis. De wedstrijden duren 2 keer 20 minuten.

Op maandag- en woensdagmiddag om 16.00 uur is de training onder begeleiding van een trainer.

Wanneer

Zaterdagochtend tussen 08.30 – 12.00 uur, ligt aan de aanvangstijd per vereniging. De eerste speeldag is zaterdag 9 september.

Kosten

Deelname aan de ML (inclusief training) kost € 190,-- per seizoen bestaande uit een najaars- en voorjaarsreeks. Voor dit bedrag krijgen de kinderen ook een officieel asv De Dijk tenue in bruikleen.

Organisatie & Communicatie

Het programma en de teams worden opgesteld (in overleg) door Mary Soetebier en zij is het eerste aanspreekpunt voor alle deelnemers van de ML. (tel.nr. 06-48583061, graag per app)

Van ouders wordt verwacht dat zij onderling de teamtaken verdelen zoals coachen, fluiten en rijden. Elk ML team zal een teambegeleider moeten aanstellen, die verantwoordelijk is voor het team.

     

 

Voor algemene informatie over asv De Dijk zie www.asvdedijk.nl.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!