Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Voetbalvisie onderbouw (tot 09)

Voetbalvisie onderbouw (tot 09)

De onderbouw is erg belangrijk bij asv De Dijk. Op deze leeftijd zetten kinderen hun eerste stappen op het voetbalveld. Bij asv De Dijk willen we er voor zorgen dat deze stapjes snel vertrouwd voelen, dat de kinderen zich vrij en veilig voelen om het spel te kunnen leren en bovenal dat ze hierbij veel plezier hebben. Want dat is het belangrijkste doel van de onderbouw van asv De Dijk: wij willen kinderen enthousiasmeren voor voetbal. Zo proberen we levenslange sporters te creëren, die hopelijk zo lang mogelijk bij onze vereniging blijven voetballen.

Om dit te realiseren doen we veel dingen hetzelfde als de meeste andere voetbalverenigingen, maar ook een aantal dingen anders. Ons belangrijkste uitgangspunt is dat ieder kind recht heeft op een goede trainer. Dit proberen wij dan ook te faciliteren (geïnteresseerde trainers kunnen zich altijd melden). Ons aanbod hebben wij daarnaast zo ingericht dat we flexibel kunnen inspelen op verschillen in het ontwikkelingsniveau van kinderen. Aangezien kinderen zich niet allemaal op dezelfde manier en in het zelfde tempo ontwikkelen, gaan we altijd in overleg met ouder en kind op zoek naar het meest geschikte niveau. Tot slot hechten wij veel waarde aan een goede sfeer op en rond het veld en vinden wij het belangrijk dat de training en coaching aansluit bij het ontwikkelingsniveau van de kinderen. Wij werken daarom nauw samen de Sportpedagoog (hierover later meer). Voor iedereen die geïnteresseerd is, lichten we een en ander hier kort toe. Toch nog vragen? Bel of app Julius (0614145814).


Nieuwe leden

In de onderbouw van asv De Dijk kan je het hele jaar door instromen. Voor vier-, vijf- en zesjarigen organiseren we zelfs iedere maandag- en woensdagmiddag een speciale instuiftraining. Iedereen kan hier langskomen en vrijblijvend meetrainen om te kijken of zij net zo veel van voetbal houden als wij. Maar ook in de onder8 en onder9 proberen we voldoende plaatsen vrij te houden om kinderen direct in een team te kunnen plaatsen. Bel Marinus voor meer info, bijvoorbeeld als je een keer mee wil trainen (0614043526).


Champions League (06&07)

Tussen de instuiftraining en de eerste echte KNVB competitie (onder8) biedt asv De Dijk nog twee voetbalmogelijkheden aan, namelijk de Champions League (CL) en de Mini League (ML). Hiermee proberen we in te spelen op de ontwikkeling van jonge kinderen en de overgang tussen de verschillende voetbalvormen zo klein mogelijk te maken. De CL vindt gelijktijdig plaats met de instuiftraining (iedere zaterdagochtend om 10:30 uur, altijd op de velden van asv De Dijk) en vormt het logische vervolg hierop. De meeste kinderen maken na een tijdje instuiftraining vanzelf de overstap naar het laagdrempelige, onderlinge CL toernooi. De shirtjes van de grote Europese clubs zijn echt, voor de rest zijn het simpelweg fijne partijtjes voetbal. Meestal 3 tegen 3 of 4 tegen 4, op kleine doeltjes en zonder al te veel regels. Trainen doen deze kinderen op woensdagmiddag van 15:00 tot 16:00 uur. Meer info? Bel/app Ahmed (0684612772)


Mini League (06&07)

De Mini League (ML) is al weer iets serieuzer. Hier spelen de kinderen in een vast team namens asv De Dijk wekelijks tegen clubs uit de buurt. De ene week thuis, de andere week uit. De kinderen dragen het tenue van asv De Dijk en spelen vier tegen vier met een spelbegeleider die op (een paar) regels let. Deze teams trainen op woensdagmiddag van 15:00 tot 16:00 uur. Meer info? Bel/app Ahmed (0684612772)


08 - Geen selectieteams

Kinderen in de 08 gaan voor het eerst voetballen in een echte KNVB competitie. Dit is super leuk, maar vaak ook een beetje wennen. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders. Zo krijg je bijvoorbeeld opeens te maken met een coach,  met een spelbegeleider en met uitwedstrijden. Bij asv De Dijk kiezen we ervoor om kinderen in dit eerste echte seizoen in te delen bij hun vriendjes en vriendinnetjes. Dit is gezellig en vertrouwd. Wel zorgen we ervoor dat de teams zo veel mogelijk evenwichtig worden ingedeeld. 


09&010 - Flexibele selectie

Wij geloven niet dat kinderen op deze (jonge) leeftijd gebaat zijn bij rigide vormen van selectie. Niet alleen omdat kinderen zich schoksgewijs ontwikkelen en de besten (grootsten/sterksten) van nu niet automatisch ook de besten op latere leeftijd blijken, maar meer nog omdat we er van overtuigd zijn dat veel meer kinderen veel langer blijven voetballen (en dus de kans krijgen om beter te worden) als ze maar over dezelfde gunstige randvoorwaarden (geschikte trainers, gelijke kansen en positieve stimulansen) kunnen beschikken. Ons belangrijkste doel is dan ook dat zoveel mogelijk kinderen hun voetbaltalenten zo optimaal mogelijk ontwikkelen.

In de 09 en de 010 maken we daarom gebruik van kernteams en een flexibele schil. De 09-1&2 bestaan beide uit zes kernspelers en de 010-1&2 uit zeven kernspelers. Deze kernspelers worden per lichting ook weer evenwichtig verdeeld over beide teams (team 1 & 2 zijn dus ongeveer even sterk). Deze kernteams worden wekelijks aangevuld met gemotiveerde spelers uit de andere teams (flexibele schil). Op deze manier komen veel meer kinderen in aanmerking voor de hogere teams. Door gebruik te maken van deze positieve vorm van selectie (kinderen worden beloond) denken wij meer kinderen te kunnen stimuleren en enthousiast te houden voor voetbal. Bovendien verwachten wij niet dat dit ten koste gaat van de ontwikkeling van de meer getalenteerde voetballertjes. Voor hen zorgen we regelmatig voor een extra uitdaging. 

011
In de 011 formeren we twee gelijkwaardige selectieteams (011-1&2). Daarnaast wordt een 011-3 samengesteld met de fanatiekere, meer gemotiveerde spelers (mits ze dat zelf willen/leuk vinden natuurlijk). Van de overige spelers maken we gezellige teams, waarbij vriendjes en vriendinnetjes zoveel mogelijk samen geplaatst worden.  


Sportpedagoog

De Sportpedagoog is een partner van asv De Dijk en helpt ons de kwaliteit van het voetbalaanbod vormgeven en bewaken. De Sportpedagoog is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Amsterdam, de KNVB, Altra Jeugd en Opvoedhulp, en de HvA. Zij zijn gespecialiseerd in het realiseren van een verantwoord pedagogisch klimaat en doen dat onder meer door de didactische vaardigheden van onze trainers verder te ontwikkelen. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!