De Dijk JO10-1 – Sporting Krommenie JO10-1 8-9

Datum

18 mei 2019 9:00

Accommodatie

Onbekend

Zonde. Dat ene woord vat deze pot samen. Zonde dat we na een 6-2 ruststand de wedstrijd alsnog uit handen gaven. En we begingen dezelfde zonde als wel vaker wanneer het even iets minder loopt. In plaats van de benen onder het lijf uit te lopen, werden de armen wanhopig ten hemel geheven. En we begonnen nog wel zo goed tegen de rood-witten uit Krommenie. Al binnen een minuut tekende Wyssam de 1-0 aan, waarna Adam – de nieuwe aanwinst van Almere City – zijn bijna wekelijkse hattrick maakte. Een eigen doelpunt en een treffer van Dries zorgden voor een riante ruststand en blije gezichten alom langs de lijn. Wat een eerste helft! Wat was De Dijk goed! De steekballetjes van Ouail, de rushes van Yigit, de combinaties van Souleymen, de vechtlust van Luca, Jeffrey die foutloos keepte… Wat kon nog misgaan? Dat dachten ze op die vermaledijde woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA ook. De beste club van Nederland liet toen zien hoe het níét moest. Helaas hadden we daar geen lering uit getrokken. Okay, het is te waarderen dat we niet de bus voor het doel parkeren en blijven voetballen, van de eigen kracht uitgaan. Maar om als opgevoerde personenautootjes allemaal naar voren te gassen, is weer een ander uiterste. De verdediging werd verwaarloosd, de posities verlaten, waardoor zeeën van ruimte ontstonden voor de vijandelijke spitsen. Al snel vonden die het net, en door een onvervalst Onanaatje werd Krommenie helemaal in het zadel geholpen: 6-4. Wij verloren de grip op de wedstrijd. Trainer Walide probeerde met wissels het onheil af te wenden, maar de deur stond open en ging niet meer dicht. Een type De Ligt werd node gemiste in de stuurloze verdediging (jammer dat Joppe door een verstuikte enkel ontbrak). Aan de andere kant werd niet zuinig met de kansen omgesprongen. Adam en Wyssam deden nog wel een duit in het zakje, maar zeker drie keer verschenen we alleen voor de keeper en hadden we de wedstrijd kunnen en moeten killen. Nu bleef Krommenie hoop houden en kwam de ploeg vijf minuten voor tijd via een fraai afstandsschot voor het eerst op gelijke hoogte. En waar iedereen bang voor was, gebeurde: in de laatste minuut viel de 8-9 binnen. De Dijk kreeg nog één kans: in de slotseconde werd echter net naast de verkeerde kant van de paal gemikt. Vreugde bij Krommenie, dat tot de laatste wedstrijd meedoet om het kampioenschap. Verdriet bij De Dijk. Wat hébben we het laten liggen. Zonde.