Datum

11 mei 2019 11:15

Accommodatie

Onbekend

Het verslag van de wedstrijd tegen Kolping Boys vorige week eindigde met de zin: ‘Met deze inzet & instelling zouden we volgende week uit tegen de nog ongeslagen koploper Hillegom zomaar voor een stunt kunnen zorgen.’ Tussen de bollenvelden begon De Dijk voortvarend. Na goed voorbereidend werk van Joppe werkte Adam al na vier minuten de 0-1 in het doel. Even leek een stunt inderdaad in de maak, maar na twee keer mistasten in onze verdediging en slecht dekken bij een corner keken onze jongens pardoes tegen een 3-1 achterstand aan. Wyssam bracht met een doeltreffend schot de hoop terug, maar die werd door een tegendoelpunt direct weer de grond in geboord: 4-2. Na de rust zorgde Yigit met een wonderschoon doelpunt opnieuw voor aansluiting: 4-3. De Dijk ging furieus op jacht naar de gelijkmaker, maar kreeg wederom het deksel op de neus: 5-3. De woorden ‘zak’ en ‘as’ komen niet in het woordenboek van onze jongens voor: ze rechtten de rug en drukten de bollenboys terug. Trainer Walide keek tevreden toe en zag dat Hillegom nauwelijks nog van de eigen helft af kwam. Dries draaide iedereen dol, Luca snoepte menig bal af. Doelpunten konden niet uitblijven, en dat deden ze ook niet. Adam ontpopte zich tot De Schrik van Hillegom: eerst verlengde hij een verre uittrap van Jeffrey doeltreffend; vervolgens ramde hij na een een-tweetje met Ouail de bal hoog in het doel; en tot slot verzilverde hij indirect een corner. Na die zuivere hattrick stond De Dijk zomaar brutaal met 5-6 voor bij de koploper, tevens finalist van het KNVB-bekertoernooi West I. Hillegom probeerde onder de druk uit te voetballen, maar kwam altijd weer een uitschuivend been tegen. En die enkele keer dat een speler doorbrak, stond Jeffrey op zijn post. Toen Wyssam met een simpele voetbeweging de 5-7 had binnengetikt, was de wedstrijd gespeeld. Maar nog niet voor De Dijk, dat tot het laatste fluitsignaal aanvallend bleef voetballen. Dat resulteerde in nog een doelpunt, van Souleymen: 5-8. Daarmee was de oorwassing van Hillegom compleet. Aanstaande zaterdag spelen de stuntmannen van de JO10-1 om 9 uur thuis tegen de nieuwe koploper, Sporting Krommenie. Zouden ze soms weer…?