Datum

30 maart 2019 10:30

Accommodatie

Onbekend

De rooms-katholieke voetbalvereniging DSS viert 7 oktober haar 100-jarige jubileum. Wat De Dijk betreft, werd vandaag nog geen voorschot genomen op de festiviteiten: al na tien seconden schoof Adam de bal onhoudbaar in de hoek. Hoewel de Haarlemmers binnen de minuut gelijkmaakten, liep de hoofdmacht van onze JO10 vrij eenvoudig uit naar een 4-1 voorsprong, door treffers van Souleymen (2x) en Ouail. Geen vuiltje aan de blauwe lucht. Zo leek het. Maar plots haperde de rood-wit-blauw geblokte motor. Door fouten in de verdediging, waar de geblesseerde Joppe ontbrak, werd DSS in het zadel geholpen. De comfortabele voorsprong verdween als sneeuw voor de lentezon: 4-4. Waar wij bij elke balaanname eerst drie dansjes deden en de trukendoos openden, liet DSS juist zien dat je Door Samenspel Sterk kunt zijn. Steeds weer vonden zij de vrije man en creëerden zo kans op kans. Luca, die zich onderscheidde door zijn vechtlust, moest links en rechts gaten dichten. En keeper Jeffrey moest de ene na de andere bal uit de hoek ranselen. Het was een wonder dat we met de rust, mede door een benutte penalty van Wyssam, nog in de wedstrijd waren: 6-6. In de tweede helft ontspon zich een zinderend gevecht om de punten. Via Souleymen en Dries kwam De Dijk op 8-6, maar DSS liet zich niet afschudden: 8-7. Met een hard laag schot bracht Luca de marge weer op twee: 9-7. Maar het lukte De Dijk niet om die vast te houden: vlak voor de laatste time-out werd het 9-8. Koste wat kost de overwinning over de streep trekken, luidde de opdracht. Maar vrijwel direct na de spelhervatting kreeg DSS het zoveelste cadeautje in de schoot geworpen: 9-9. Met nog luttele minuten te spelen kwam De Dijk door een penalty op achterstand: 9-10. De toeschouwers schreeuwden onze jongen naar voren, onstuimig werd de aanval gezocht. Yigit miste een kans, Ouail schoot op de lat, Adam knalde naast… Toen klonk het onvermijdelijke eindsignaal. Gejuich bij DSS, teleurstelling langs de lijn. Vooral bij trainer Walide, die op het veld niet terugzag waar hij doordeweeks zo hard op had getraind: de bal snel laten rondgaan. We kunnen van iedereen winnen, zoals we tegen Heerenveen hebben laten zien, zolang we als team voetballen. Laten we zaterdag thuis tegen hoogvlieger SVW 27 weer als Barcelona spelen en niet als Circus Boltini.