De Dijk JO10-1 – WV-HEDW JO10-1. Uitslag: 5-4

Datum

3 november 2018 10:45

Accommodatie

Onbekend

Hoezo Halloween? Pas écht spannend was het zaterdag 3 november op de velden van De Dijk. Daar nam de JO10-1, dat alle vier de wedstrijden in de Hoofdklasse had gewonnen, het op tegen WV-HEDW uit Watergraafsmeer. Al snel bleek dat dit geen makkelijk potje zou worden. Ouail had weliswaar uit een vrije trap de 1-0 aangetekend, maar de club die ooit uit drie verenigingen bestond (Wilhelmina Vooruit, Hortus en Eendracht Doet Winnen), kwam steeds vaker in de buurt van ons doel. Ze waren scherper en gevaarlijker en kwamen verdiend op voorsprong: 1-2. Een katachtige redding van doelman Jeffrey, goed blokken van Luca en het ontbreken van doellijntechnologie (was de bal via onderkant lat nou wel of niet achter de denkbeeldige doellijn beland?) voorkwamen vooralsnog een grotere achterstand. Maar het bleek uitstel van executie: 1-3. De aansluitingstreffer van Adam bood hoop, maar die werd nog voor de rust de grond in geboord: 2-4. Wat in de limonade zat, geen idee. Maar na de pauze tapte De Dijk uit een ander vaatje. Binnen luttele minuten teisterden Dries en Adam drie keer het houtwerk en misten Joppe en Adam twee opgelegde kansen. WV-HEDW werd teruggedrongen, vastgezet, overlopen en waren niet opgewassen tegen de furieuze felheid en (sportieve) over-mijn-lijkmentaliteit van onze jongens, die na de rust mannen waren! Het balbezit moet ongeveer 85-15% zijn geweest. Alleen, de ene na de andere vloeiende aanval smoorde in schoonheid. Het was om gek van te worden. Uit frustratie trok trainer Walide zijn strak geschoren haren bijkans uit zijn hoofd. Totdat Dries uit een corner het hoofd van Joppe vond, die het leren projectiel hard tegen de touwen deed ploffen: 3-4, aansluiting! Het tempo werd nog meer opgevoerd, de duimschroeven verder aangedraaid, de tegenstander bij de keel gegrepen. Wat zich tussen de lijnen ontrolde, was nagelbijtender en bloedstollender dan A Nightmare On Elm Street en Scream bij elkaar. Zou de gelijkmaker vallen? Of zou WV-HEDW, dat geen schot op doel meer had gelost, zich weten op te richten en toch nog toeslaan? Souleymen meldde zich steeds vaker binnen schootsafstand van het doel, Wyssam knalde vanuit alle standen en hoeken… Uiteindelijk was het Adam die het verloop van dit smulscript bepaalde: onberispelijk schoot hij de 4-4 binnen. De jacht op de drie punten werd nu ingezet. Nog vijf minuten te spelen. Dries mist in kansrijke positie… Nog vier minuten. Taha schiet oog in oog met de keeper over... Nog drie minuten. Yigit onderschept de bal en speelt die in de voeten van  Taha. Die ontdoet zich van zijn directe tegenstander en past de bal terug naar de doorgestoomde Yigit. Die kapt de laatste man uit, heeft alleen de keeper nog voor zich, haalt uit met links… Goaaaaaaaaaaal! Alles wat De Dijk is duikelt over elkaar heen van vreugde, de tegenstanders vallen in tranen op het kunstgras. Drama! Emotie! Spanning! Alleen de popcorn ontbrak. Volgende week het vervolg, uit tegen SDW.