Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Coronaprotocol

Coronaprotocol

Amsterdam, dinsdag 16 november 2021

Beste sportliefhebber,

Het kabinet heeft de coronamaatregelen onlangs aangescherpt, ook voor de amateursport.

Het coronatoegangsbewijs (CTB) moet worden gevraagd aan sporters en publiek die gebruik willen maken van binnenruimtes bij sportwedstrijden.

Eigen verantwoordelijkheid

We willen als bestuur van asv De Dijk een zeer dringend beroep doen op de eigen verantwoordelijkheid om de maatregelen te respecteren. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Dringend verzoek

Wij verzoeken spelers, trainers, scheidsrechters, vrijwilligers en andere betrokkenen om een bezoek aan de kantine zo kort mogelijk te laten duren en daarna de accommodatie te verlaten. Besturen worden gevraagd daarop toe te zien.

Zo dragen wij als voetbalverenigingen bij aan het terugdringen van de besmettingen en hopen we dat straks het publiek bij wedstrijden en trainingen en het gezellige clubleven weer mogelijk wordt.

Vanaf dinsdag 16 november 2021 gelden onderstaande regels bij onze club:

 • Bij de ingang van het sportpark worden alleen spelers, trainers, teamleiders en chauffeurs (bezoekende jeugdteams) toegelaten. Er worden per bezoekend jeugdteam maximaal 4 chauffeurs toegelaten.
 • De kantine is gesloten vanaf maandag tot en met vrijdag.
 • Toiletgebruik is mogelijk (bij de kleedkamers).
 • De kleedkamers zijn gesloten vanaf maandag tot en met vrijdag. Spelers zullen op trainingsavonden omgekleed naar de club moeten komen omdat zij geen toegang hebben tot de kleedkamers (en ook niet tot de kantine omdat deze gesloten is).
 • De kantine is op zaterdag en zondag geopend tot uiterlijk 20.00 uur.
 • In de binnenruimtes (kantine en kleedkamers) wordt de QR-code gescand (smartphone).
 • Indien spelers niet aan de gestelde eisen van het coronatoegangsbewijs kunnen of willen voldoen, dan zullen de spelers in kwestie op wedstrijddagen al omgekleed naar de club moeten komen omdat zij geen toegang hebben tot de kleedkamers (en ook niet tot de kantine en het buitenterras).

Wat betekent dit voor spelers (ouder dan 18 jaar)?

Het coronatoegangsbewijs wordt op wedstrijddagen gecontroleerd in de kantine en in de kleedkamers. Zonder coronatoegangsbewijs krijgen spelers geen toegang tot binnenruimtes en ook niet tot het buitenterras.

Indien spelers niet aan de gestelde eisen van het coronatoegangsbewijs kunnen of willen voldoen, dan zullen de spelers (net als op trainingsavonden) ook op wedstrijddagen omgekleed naar de club moeten komen omdat zij geen toegang hebben tot de kleedkamer (en ook niet tot de kantine en het buitenterras).

Wat betekent dit voor spelers (jonger dan 18 jaar)?

Voor spelers jonger dan 18 jaar verandert er niets.

Wat betekent dit voor ouders en bezoekers?

Publiek is niet toegestaan, dat geldt ook voor ouders.

Dat geldt voor zowel trainings- als wedstrijddagen.

Buitenbar

Voor spelers zonder coronatoegangsbewijs, zal de buitenbar op zaterdagen open zijn tot 18.00 uur.

Uitzonderingen

 1. Er wordt een uitzondering gemaakt voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn (denk hierbij aan trainers, coaches, leiders) en voor vrijwilligers. Voor vrijwilligers en technisch kader is een coronatoegangsbewijs niet verplicht.
 2. Er wordt ook een uitzondering gemaakt voor chauffeurs van bezoekende jeugdteams. Er mogen maximaal 4 chauffeurs per bezoekend jeugdteam toegelaten worden tot het sportpark. De chauffeurs moeten net als spelers wel een coronatoegangsbewijs tonen indien zij toegang willen krijgen tot een binnenruimte.

Coronatoegangsbewijs (CTB)

Sinds eind juni 2021 wordt de CoronaCheck-app (coronapaspoort) gebruikt bij festivals, evenementen en sportwedstrijden. Vanaf 6 november zijn daar nieuwe locaties bijgekomen, waaronder de amateursport.

Met een geldig coronatoegangsbewijs krijg je toegang (tot de binnenruimtes en het buitenterras).

Wie niet (volledig) gevaccineerd is, kan gebruiken maken van een toegangstest.

Er zijn verschillende mogelijkheden om aan te tonen dat iemand getest, immuun of gevaccineerd is.

En dat de kans erg klein is dat men anderen besmet met het coronavirus.

Dit kan aangetoond worden door een:

 1. Test, niet ouder dan 24 uur;
 2. Bewijs van immuniteit;
 3. Vaccinatie

Iedere Nederlander kan bovengenoemd bewijsmateriaal toevoegen aan zijn persoonlijke coronapaspoort. Dit is beschikbaar in een digitale en een papieren vorm, met QR-code.

Wie een coronatest doet om toegang te krijgen tot een locatie, betaalt hier vooralsnog niets voor.

CoronaCheck-app

Als spelers de CoronaCheck-app willen gebruiken voor het bezoeken van een binnenlocatie of het buitenterras, dan moeten zij eerst digitaal de vaccinatiegegevens ophalen. Daarvoor moet men binnen de app inloggen met DigiD. Als iemand bij vaccinatie toestemming heeft gegeven, haalt de app automatisch vaccinatiegegevens op bij de GGD, het RIVM of het ziekenhuis.

Voor het aanmaken van een QR-code die aantoont dat iemand niet besmet is met het coronavirus, is een internetverbinding nodig. Spelers kunnen de code in de CoronaCheck-app thuis al aanmaken. Voor enkel het tonen van een QR-code in de CoronaCheck-app hoeft de speler niet online te zijn.

Spelers die geen CoronaCheck-app willen of kunnen gebruiken, kunnen ook een papieren toegangsbewijs gebruiken. Deze variant kan geprint worden vanaf CoronaCheck.nl

CoronaCheck-helpdesk

De helpdesk is iedere dag bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur.

Het telefoonnummer is 0800-1421 (gratis).

Actuele informatie

Voor actuele informatie en antwoorden op veelgestelde vragen kunt u kijken op onderstaande websites:

www.amsterdam.nl/sport/corona-en-sport

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

www.amsterdam.nl/coronavirus

www.nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen

 

Het bestuur

asv De Dijk

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!